V majhnih urah jutra razpet si med sencami modrega in temino živo rdečega. Ne moreš odločiti se ali ustvarjal bi prava dela umetnosti ali lotil se del, ki ti jih šef s pomočjo puške nalaga. Obe možnosti sta enako grozni in bi te pustili strganega in pretresenega do kosti.

Ampak eno lahko opraviš skorajda preprosto z aktivacijo programov, drugi pa zahteva, da magično proizvedeš svetlobo iz mrtve svetilke in slabo postavljene neuporabne glavne luči. Kaj torej storiš? Ždiš v temi in se utapljaš v samopomilovanju seveda.

Dokler iz predala ne pride mimo osupljiva stripknjiga in ti ukrade delček umirajoče pozornosti. Skoči vate v vsej svoji mogočnosti in ko izveš, da je stripar tudi tisti glasbenik čigar glasbi prisluškuješ že več tednov, si toplo presenečen in vesel.

In potem, ko listaš in listaš, odkriješ še polno gostujočih striparjev, ki so na knjigi pustili svoj osupljivi pečat, ljudje kot Maxwell Atoms in drugi podobni geniji… knjiga je preprosto vredna vse tvoje ljubezni in občudovanja.

The Book Of Deady

Learned something new? Want to improve your skills?

Join over 10,000 engineers just like you already improving their skills!

Here's how it works 👇

Leave your email and I'll send you an Interactive Modern JavaScript Cheatsheet 📖right away. After that you'll get thoughtfully written emails every week about React, JavaScript, and your career. Lessons learned over my 20 years in the industry working with companies ranging from tiny startups to Fortune5 behemoths.

PS: You should also follow me on twitter 👉 here.
It's where I go to shoot the shit about programming.