Trebuchet

No, pa smo pri prvem dnevu dnevnih blogov in le upam lahko, da z le-temi ne bo problemov, ker ponavadi ni veliko zanimivega za povedat, ampak seveda se lahko vsako stvari naredi zanimivo z dobrim pisanjem, kar pa je v bistvu celoten namen tega podviga. Kaj ne? No, slika zgoraj je povezava na skupek fotografij lego trebucheta, ki sem ga sestavil v zadnjih nekaj dneh in danes zapravil veliko casa s streljanjem.

Kot lahko vidite, ni ravno najvecji trebuchet v obstoju, vendar je vseeno kar zajeten in je gotovo najvisja lego kreacija kar sem jih kdaj ustvaril. Protiutez je trenutno napolnjena s kovanci, kar omogoca domet priblizno 5 metrov in le upam lahko, da ribiski svinec ni predrag in bo lahko nadomestil trenutno polnilo.

 

Vceraj sem se slucajno spotaknil ob zelo prijeten mali strip, ki ga mocno priporocam v branje. Najverjetneje bi vas zanimalo tudi tole.

Learned something new? Want to improve your skills?

Join over 10,000 engineers just like you already improving their skills!

Here's how it works 👇

Leave your email and I'll send you an Interactive Modern JavaScript Cheatsheet 📖right away. After that you'll get thoughtfully written emails every week about React, JavaScript, and your career. Lessons learned over my 20 years in the industry working with companies ranging from tiny startups to Fortune5 behemoths.

PS: You should also follow me on twitter 👉 here.
It's where I go to shoot the shit about programming.