Torej dragi pesnik
na koncu te bo pobralo
nič ne bo od tebe ostalo
le kupček pepela
in pesmi starih.


Umetnost, kaj sploh je umetnost? Večina bi sklepala, da je to edina dolgo trajajoča stvar, ki jo človeštvo ustvari. Najstarejši znani dokazi o človeštvu so bili svoje čase le navadna umetnost, obrt, s katero so se ukvarjali neznani umetniki o katerih nihče ničesar ne ve. Seveda ne, bili so le navadne gorile višjega uma. Uma, ki pogine še prej kakor telo, ki ga vklenja. Ja um; prvi podleže perverzijam navadnega življenja, toda v nekaterih uspe preživeti dovolj dolgo, da se udejanji v stvari, ki ji pravimo umetnost.

Kot ste nekateri mogoče že opazili, je bila pred polnimi petimi deli stvar imenovana strip obnovljena. Nov del, nove neumnosti privrejo iz uma blaznežev. Ampak novic, o ne, tega pa le nihče ne posodobi, vse novice, stare, smrdljive naravnost crkujoče. Vsi poročajo le še o neumnostih, katere nobenega normalnega človeka ne zanimajo. Kje je kdo, ki se sploh še trudi ljudem prinesti česarkoli vredne novice? Prazne marnje in krvaveče blodnje, koga briga!

Learned something new? Want to improve your skills?

Join over 10,000 engineers just like you already improving their skills!

Here's how it works 👇

Leave your email and I'll send you an Interactive Modern JavaScript Cheatsheet 📖right away. After that you'll get thoughtfully written emails every week about React, JavaScript, and your career. Lessons learned over my 20 years in the industry working with companies ranging from tiny startups to Fortune5 behemoths.

PS: You should also follow me on twitter 👉 here.
It's where I go to shoot the shit about programming.