Swizec Teller - a geek with a hatswizec.com

Senior Mindset Book

Get promoted, earn a bigger salary, work for top companies

Senior Engineer Mindset cover
Learn more

    Ko je prost dan zaposlen

    Danes je bil prvi dan v seriji 6ih uradno prostih dni, zaporedja praznikov, ki nikogar pravzaprav ne zanimajo. Vse se vrti le okoli tega, da ni pouka, sluzb in podobnega, vendar pa je vsega skupaj pravzaprav le en ubogi dan pocitnic, vse ostalo so prazniki, ko teh stvari tako-ali-tako ni.

    Vendar pa danasnji dan vseeno ni bil prost in brez obligacij, saj sem pogumno sel na pomoc bivsemu sosolcu pri izdelavi seminarske naloge za maturo, da bi clovek dobil dobro oceno in podobne reci. Po deseturnem garanju se je uspelo spisati nekaj spodobnega in dolgega kar 17 strani, vendar pa to naj sploh ne bi bilo veliko. Stvar je prav strasna in me ustrahuje, da se bojim naslednjega leta, ko isto doleti tudi mene in se bo potrebno podajati v te vode za samega sebe... to je bil le nekaksen pripravljalni boj.

    Tudi danes, v bistvu bol danasnji vecer, sem gledal film Kralj Artur (King Arthur), ki je zelo odlicen film. Super rezija in izjemna zgodba z ravno pravim kanckom dobre stare zgodbe or Kralju Arturju in vitezih Okrogle mize. Tu je zgodba seveda sla malo drugac, naj bi bilo po bolj resnicnih zgodovinskih zapisih, a kdo bi vedel, vazno, da je zgodba super.

    V drugih novicah, pred nekaj dnevi mi je uspelo zrisati prvo zamenjavo stripa, ki bo zapolnjevala prostor dokler se ne naredi prvi strip, ki bo po nacrtih izdan nekje v prvem tednu maja. Pasic mi nekako ni uspelo narediti, ker se je izkazalo, da je izdelava pasice s katero bi bil clovek zadovoljen veliko tezja, kot pa se kaze na prvi pogled. Upam torej, da se bo dalo kaj narediti do konca praznikov.

    Published on April 27th, 2006 in Uncategorized

    Did you enjoy this article?

    Continue reading about Ko je prost dan zaposlen

    Semantically similar articles hand-picked by GPT-4

    Senior Mindset Book

    Get promoted, earn a bigger salary, work for top companies

    Learn more

    Have a burning question that you think I can answer? Hit me up on twitter and I'll do my best.

    Who am I and who do I help? I'm Swizec Teller and I turn coders into engineers with "Raw and honest from the heart!" writing. No bullshit. Real insights into the career and skills of a modern software engineer.

    Want to become a true senior engineer? Take ownership, have autonomy, and be a force multiplier on your team. The Senior Engineer Mindset ebook can help 👉 swizec.com/senior-mindset. These are the shifts in mindset that unlocked my career.

    Curious about Serverless and the modern backend? Check out Serverless Handbook, for frontend engineers 👉 ServerlessHandbook.dev

    Want to Stop copy pasting D3 examples and create data visualizations of your own? Learn how to build scalable dataviz React components your whole team can understand with React for Data Visualization

    Want to get my best emails on JavaScript, React, Serverless, Fullstack Web, or Indie Hacking? Check out swizec.com/collections

    Did someone amazing share this letter with you? Wonderful! You can sign up for my weekly letters for software engineers on their path to greatness, here: swizec.com/blog

    Want to brush up on your modern JavaScript syntax? Check out my interactive cheatsheet: es6cheatsheet.com

    By the way, just in case no one has told you it yet today: I love and appreciate you for who you are ❤️

    Created by Swizec with ❤️