Swizec Teller - a geek with a hatswizec.com

Senior Mindset Book

Get promoted, earn a bigger salary, work for top companies

Senior Engineer Mindset cover
Learn more

  Spletno nasilje

  Očitno je spletno nasilje nekod po svetu postalo dovolj velik problem, da se je nekdo odločil posneti nekaj oglasov na to temo, se pravi čivkanje proti temu. ÄŒudim se kako je to za nekatere sploh lahko tako velik problem in zakaj so izbrali tak slogan, da opraviči neupoštevanje le-tega tako veliko ljudem.

  Bodimo natančnejši, slogan pravi: "ÄŒe tega ne bi rekli v resnici, zakaj potem reči na spletu?" in prepričan sem, da vas veliko vidi kje je tu problem. Prvo kot prvo predvideva, da so vsi opazovalci oglasa hipokritične barabe, ki nikoli ne povedo kaj mislijo in se človeku raje smehljajčkajo v obraz in ga potem zabodejo v hrbet. To je narobe. Celo tako zelo je narobe, da bi moralo postati javni problem in biti čivkano proti. To bi lahko rešilo veliko ljudi iz prijateljstev z ljudmi, ki jih v resnici sploh ne marajo.

  Lahko bi se povedalo še veliko o napačnosti hipokritičnosti, ampak posvetimo se raje temi. Poglejmo zakaj je spletno nasilje sploh problem, ker preprosto ne morem odkriti razlogov. Ko ti na spletu nekdo govori stvari, ki jih nočeš slišati lahko zapreš pogovorno okno, lahko greš na drug forum ali pa preprosto na drugo temo in lahko človeka celo blockaš, da ti nikoli več ne more nič reči. Zakaj je torej to tak problem, ko pa imamo toliko možnosti? Sploh pa, zakaj bi kogarkoli brigalo kaj nekdo pol sveta stran pravi in misli, ker to preprosto ni pomembno v nobenem pogledu.

  Končujem z mislijo, ki sem jo nekoč slišal od modre učiteljice matematike: "ÄŒe je resnično, potem ni žaljivka in ne bi smelo žaliti."

  Published on July 4th, 2007 in video

  Did you enjoy this article?

  Continue reading about Spletno nasilje

  Semantically similar articles hand-picked by GPT-4

  Senior Mindset Book

  Get promoted, earn a bigger salary, work for top companies

  Learn more

  Have a burning question that you think I can answer? Hit me up on twitter and I'll do my best.

  Who am I and who do I help? I'm Swizec Teller and I turn coders into engineers with "Raw and honest from the heart!" writing. No bullshit. Real insights into the career and skills of a modern software engineer.

  Want to become a true senior engineer? Take ownership, have autonomy, and be a force multiplier on your team. The Senior Engineer Mindset ebook can help 👉 swizec.com/senior-mindset. These are the shifts in mindset that unlocked my career.

  Curious about Serverless and the modern backend? Check out Serverless Handbook, for frontend engineers 👉 ServerlessHandbook.dev

  Want to Stop copy pasting D3 examples and create data visualizations of your own? Learn how to build scalable dataviz React components your whole team can understand with React for Data Visualization

  Want to get my best emails on JavaScript, React, Serverless, Fullstack Web, or Indie Hacking? Check out swizec.com/collections

  Did someone amazing share this letter with you? Wonderful! You can sign up for my weekly letters for software engineers on their path to greatness, here: swizec.com/blog

  Want to brush up on your modern JavaScript syntax? Check out my interactive cheatsheet: es6cheatsheet.com

  By the way, just in case no one has told you it yet today: I love and appreciate you for who you are ❤️

  Created by Swizec with ❤️