Swizec Teller - a geek with a hatswizec.com

  Nepomembnost

  V preteklosti se je clovestvo pojmovalo za najpomembnejsi dejavnik v vesolju. Vse zvezde so krozile okoli zemlje in enako je veljalo za vsa nebesna telesa. Potem pa je na sceno stopil Nikolaj Kopernik, ki je zasnoval heliocentricni sistem in nenadoma nismo bili ravno najpomembnejsa stvar v vesolju, vsaj kar se tice gibanja planetov ne, bili pa smo kar pomembni v vseh drugih pogledih.

  Trenutno je clovestvo v stanju, ko misli, da je najrazvitejsa oblika v zivljenju, kar pa se mi zdi preprosto smesno, ker ni osnovano na nicemer drugem kot necimrnosti in pojmovanju, da smo kralji nasega planeta, ceprav niti tega se nismo popolnoma raziskali.

  Problem lezi v dejstvu, da se je v znanosti dolgo pojmovalo, da je Zemlja edini planet primeren za zivljenje in ko ji prislo do NLPjev in podobnega, se je vse potisnilo v pripovedke in znanstveno fantastiko. Prepican sem, da vecina takih pojavov niso vesoljci, ker ko pomislis, kaj kmalu ugotovis, da ce so bitja tako razvita, da nas sploh lahko dosezejo, zakaj bi nas pravzaprav hotela? Ljudje tudi ne delajo prijateljev iz mravelj.

  Tezava je v tem, da tudi opremljeni s tem dejstvom, na drugih planetih se vedno iscemo samo znake nekega bakterijskega zivljenja ali celo samo fosilne ostanke le-tega, v upanju, da bomo s tem dokazali obstoj zivljenja na drugih planetih. Ampak ali ni to rahlo neumno? Iskati dokaz, da smo se vedno najbolj razvita rasa v vesolju, medtem ko ne moremo niti na drug planet, kaj sele osoncje.

  Ta video, se mi zdi, kaze kako nepomembni pravzaprav smo.

  Did you enjoy this article?

  Published on February 2nd, 2007 in

  Learned something new?
  Want to become an expert?

  Here's how it works 👇

  Leave your email and I'll send you thoughtfully written emails every week about React, JavaScript, and your career. Lessons learned over 20 years in the industry working with companies ranging from tiny startups to Fortune5 behemoths.

  Join Swizec's Newsletter

  And get thoughtful letters 💌 on mindsets, tactics, and technical skills for your career. Real lessons from building production software. No bullshit.

  "Man, love your simple writing! Yours is the only newsletter I open and only blog that I give a fuck to read & scroll till the end. And wow always take away lessons with me. Inspiring! And very relatable. 👌"

  ~ Ashish Kumar

  Join over 14,000 engineers just like you already improving their careers with my letters, workshops, courses, and talks. ✌️

  Have a burning question that you think I can answer? I don't have all of the answers, but I have some! Hit me up on twitter or book a 30min ama for in-depth help.

  Ready to Stop copy pasting D3 examples and create data visualizations of your own?  Learn how to build scalable dataviz components your whole team can understand with React for Data Visualization

  Curious about Serverless and the modern backend? Check out Serverless Handbook, modern backend for the frontend engineer.

  Ready to learn how it all fits together and build a modern webapp from scratch? Learn how to launch a webapp and make your first 💰 on the side with ServerlessReact.Dev

  Want to brush up on your modern JavaScript syntax? Check out my interactive cheatsheet: es6cheatsheet.com

  By the way, just in case no one has told you it yet today: I love and appreciate you for who you are ❤️

  Created bySwizecwith ❤️