Swizec Teller - a geek with a hatswizec.com

Senior Mindset Book

Get promoted, earn a bigger salary, work for top companies

Senior Engineer Mindset cover
Learn more

  Nepomembnost

  V preteklosti se je clovestvo pojmovalo za najpomembnejsi dejavnik v vesolju. Vse zvezde so krozile okoli zemlje in enako je veljalo za vsa nebesna telesa. Potem pa je na sceno stopil Nikolaj Kopernik, ki je zasnoval heliocentricni sistem in nenadoma nismo bili ravno najpomembnejsa stvar v vesolju, vsaj kar se tice gibanja planetov ne, bili pa smo kar pomembni v vseh drugih pogledih.

  Trenutno je clovestvo v stanju, ko misli, da je najrazvitejsa oblika v zivljenju, kar pa se mi zdi preprosto smesno, ker ni osnovano na nicemer drugem kot necimrnosti in pojmovanju, da smo kralji nasega planeta, ceprav niti tega se nismo popolnoma raziskali.

  Problem lezi v dejstvu, da se je v znanosti dolgo pojmovalo, da je Zemlja edini planet primeren za zivljenje in ko ji prislo do NLPjev in podobnega, se je vse potisnilo v pripovedke in znanstveno fantastiko. Prepican sem, da vecina takih pojavov niso vesoljci, ker ko pomislis, kaj kmalu ugotovis, da ce so bitja tako razvita, da nas sploh lahko dosezejo, zakaj bi nas pravzaprav hotela? Ljudje tudi ne delajo prijateljev iz mravelj.

  Tezava je v tem, da tudi opremljeni s tem dejstvom, na drugih planetih se vedno iscemo samo znake nekega bakterijskega zivljenja ali celo samo fosilne ostanke le-tega, v upanju, da bomo s tem dokazali obstoj zivljenja na drugih planetih. Ampak ali ni to rahlo neumno? Iskati dokaz, da smo se vedno najbolj razvita rasa v vesolju, medtem ko ne moremo niti na drug planet, kaj sele osoncje.

  Ta video, se mi zdi, kaze kako nepomembni pravzaprav smo.

  Published on February 2nd, 2007 in Uncategorized

  Did you enjoy this article?

  Continue reading about Nepomembnost

  Semantically similar articles hand-picked by GPT-4

  Senior Mindset Book

  Get promoted, earn a bigger salary, work for top companies

  Learn more

  Have a burning question that you think I can answer? Hit me up on twitter and I'll do my best.

  Who am I and who do I help? I'm Swizec Teller and I turn coders into engineers with "Raw and honest from the heart!" writing. No bullshit. Real insights into the career and skills of a modern software engineer.

  Want to become a true senior engineer? Take ownership, have autonomy, and be a force multiplier on your team. The Senior Engineer Mindset ebook can help πŸ‘‰ swizec.com/senior-mindset. These are the shifts in mindset that unlocked my career.

  Curious about Serverless and the modern backend? Check out Serverless Handbook, for frontend engineers πŸ‘‰ ServerlessHandbook.dev

  Want to Stop copy pasting D3 examples and create data visualizations of your own? Learn how to build scalable dataviz React components your whole team can understand with React for Data Visualization

  Want to get my best emails on JavaScript, React, Serverless, Fullstack Web, or Indie Hacking? Check out swizec.com/collections

  Did someone amazing share this letter with you? Wonderful! You can sign up for my weekly letters for software engineers on their path to greatness, here: swizec.com/blog

  Want to brush up on your modern JavaScript syntax? Check out my interactive cheatsheet: es6cheatsheet.com

  By the way, just in case no one has told you it yet today: I love and appreciate you for who you are ❀️

  Created by Swizec with ❀️