Swizec Teller - a geek with a hatswizec.com

Senior Mindset Book

Get promoted, earn a bigger salary, work for top companies

Senior Engineer Mindset cover
Learn more

  Pingvinske vrste

  Zadnje čase se je nabiralo veliko stvari, ki bi jih bilo treba povedati, a zelo malo časa za početje le-tega, tako da skušajmo to popraviti s prvo pripovedjo v kronološkem redosledu in potem druge v najkrajšem možnem času.

  V sredo sem nepopravljivo skvaril svoje računalo in bolj ko sem ga skušal popraviti manj stvari je delovale. Iz teh kaotično fatalnih razmer je zrasla moja odločitev. Spremenil bom okus pingvinov, ki upravljajo male zobnike v diferenčnem stroju pod mojo mizo. Lotil sem se dolpotega Kubuntuja.

  Takoj sem opazil, da v osnovi delujoča inštalacija Kubuntuja traja le dobro uro ali dve v primerjavi z Getnoojevima dvema dnevoma. Kmalu sem tudi opazil kako hitro taista inštalacija raste in se debeli v nekaj bolj po moji meri, paketki so se nalagali in postavljali s prav všečno frekvenco.

  Nastavljanje mojega ATIja X1600 v dvoekranski način je potekalo malček hitreje kot poprejšnjikat, okoli dve ure igračkanja, predvsem zaradi shranjenih konfiguracij od prej in verjetno nekaj izkušenj, ki so mi bile ostale. Naslednja stvar na agendi je bila nastavljanje zvoka na malo boljše performanse, v katerem trenutku je sovjo debelo grdo glavo pokazala največja linuxova pomankljivost - ni preprostega načina za nastavljanje zvoka, sploh. Trenutno lahko, kot kaže, izbirem med pravim dmixom ali 5.1 zvokom.

  Največja težava, ki jo imam s Kubuntujem, je da iz nekega sumljivega razloga ni repozitorijih ni Opere, zakaj ne, ne vem. Velik problem je tudi težaven postopek za usposabljanje mp3 in nasplošno multimedija podpore. ÄŒe je to neka distribucija za začetnike, zakaj vraga je torej potrebnih toliko majčkenih korakcov za dosego tistega kar naj bi vsako namizno računalo zmoglo?

  Published on June 10th, 2007 in Uncategorized

  Did you enjoy this article?

  Continue reading about Pingvinske vrste

  Semantically similar articles hand-picked by GPT-4

  Senior Mindset Book

  Get promoted, earn a bigger salary, work for top companies

  Learn more

  Have a burning question that you think I can answer? Hit me up on twitter and I'll do my best.

  Who am I and who do I help? I'm Swizec Teller and I turn coders into engineers with "Raw and honest from the heart!" writing. No bullshit. Real insights into the career and skills of a modern software engineer.

  Want to become a true senior engineer? Take ownership, have autonomy, and be a force multiplier on your team. The Senior Engineer Mindset ebook can help 👉 swizec.com/senior-mindset. These are the shifts in mindset that unlocked my career.

  Curious about Serverless and the modern backend? Check out Serverless Handbook, for frontend engineers 👉 ServerlessHandbook.dev

  Want to Stop copy pasting D3 examples and create data visualizations of your own? Learn how to build scalable dataviz React components your whole team can understand with React for Data Visualization

  Want to get my best emails on JavaScript, React, Serverless, Fullstack Web, or Indie Hacking? Check out swizec.com/collections

  Did someone amazing share this letter with you? Wonderful! You can sign up for my weekly letters for software engineers on their path to greatness, here: swizec.com/blog

  Want to brush up on your modern JavaScript syntax? Check out my interactive cheatsheet: es6cheatsheet.com

  By the way, just in case no one has told you it yet today: I love and appreciate you for who you are ❤️

  Created by Swizec with ❤️