Swizec Teller - a geek with a hatswizec.com

  Opa

  Dva dni nazaj, v petek zgodaj zjutraj, ko sem se prebudil iz spanca in prizgal racunalnik,d a bi se lotil pisanja, ker v celem dnevu na urniku ni bilo nobenega drugega opravila, je racunalnik zanikal sodelovanje in se ni prizgal. Ob vsakem poskusu je prisel natanko do trenutka, ko zacne pravilno uporabljati graficno kartico in zmrnil, odlocitev je padla, da je potrebna nova graficna kartica.

  Ob hitrem skoku v trgovino sem opazil, da graficne kartice za AGP vodilo niso vec tako lahko dobljiva stvar, kot so bile vcasih. Scasoma, in po nekaj trgovinah, mi je koncno uspelo najti lepega Radeon x1600, ki je VELIKO boljsi kot starta GeForce 2 MX 400.

  Torej sem prisel domov s prelepo crno skatlo pod pazduho in vstavil novo kartico v racunalo, ki pa se se vedno ni prav lepo prizgalo. Potrebno je obnoviti kernel. Po kar nekaj igrackanja je kernel koncno deloval pravilno in podpiral vse potrebne stvari (vedno kaj pozabim), ampak pojavili so se problemi z Xorg.

  Izkazalo se je, da je potrebno na novo naloziti celoten Xorg, kar pa se je slucajno izkazalo za nekaj hujsega kot sem pricakoval, saj je zahtevalo migracijo na novi modularni X. Po dolgih urah poskusanja je stvar koncno bila v priblizno delujocem stanju, ko pa se je pojavila dokoncna zelja po dvojnem ekranarstvu. Nekako pa clovek opazi, da iz nenavadnih razlogov kaj takega zahteva ponovno instalacijo celotnega KDEja.

  Zdaj sem torej tu, 6000 besed za casom in se vedno cakajoc instalacije nekaterih stvari. Casi, kot je ta, me pripravijo do razmisljanja zakaj je sploh trudim z Gentoojem in ne uporabljam raje kake distribucije kot naprimer Debian ali Ubuntu. Ah ja, danes je treba napisati 9000 besed, ce hocem ujeti samega sebe in priti nazaj v predviden cas, kar me sili v jok in cmizdrenje ...

  Did you enjoy this article?

  Published on November 5th, 2006 in

  Learned something new?
  Want to become an expert?

  Here's how it works 👇

  Leave your email and I'll send you thoughtfully written emails every week about React, JavaScript, and your career. Lessons learned over 20 years in the industry working with companies ranging from tiny startups to Fortune5 behemoths.

  Join Swizec's Newsletter

  And get thoughtful letters 💌 on mindsets, tactics, and technical skills for your career. Real lessons from building production software. No bullshit.

  "Man, love your simple writing! Yours is the only newsletter I open and only blog that I give a fuck to read & scroll till the end. And wow always take away lessons with me. Inspiring! And very relatable. 👌"

  ~ Ashish Kumar

  Join over 14,000 engineers just like you already improving their careers with my letters, workshops, courses, and talks. ✌️

  Have a burning question that you think I can answer? I don't have all of the answers, but I have some! Hit me up on twitter or book a 30min ama for in-depth help.

  Ready to Stop copy pasting D3 examples and create data visualizations of your own?  Learn how to build scalable dataviz components your whole team can understand with React for Data Visualization

  Curious about Serverless and the modern backend? Check out Serverless Handbook, modern backend for the frontend engineer.

  Ready to learn how it all fits together and build a modern webapp from scratch? Learn how to launch a webapp and make your first 💰 on the side with ServerlessReact.Dev

  Want to brush up on your modern JavaScript syntax? Check out my interactive cheatsheet: es6cheatsheet.com

  By the way, just in case no one has told you it yet today: I love and appreciate you for who you are ❤️

  Created bySwizecwith ❤️