Swizec Teller - a geek with a hatswizec.com

  Spletno nasilje

  Očitno je spletno nasilje nekod po svetu postalo dovolj velik problem, da se je nekdo odločil posneti nekaj oglasov na to temo, se pravi čivkanje proti temu. ÄŒudim se kako je to za nekatere sploh lahko tako velik problem in zakaj so izbrali tak slogan, da opraviči neupoštevanje le-tega tako veliko ljudem.

  Bodimo natančnejši, slogan pravi: "ÄŒe tega ne bi rekli v resnici, zakaj potem reči na spletu?" in prepričan sem, da vas veliko vidi kje je tu problem. Prvo kot prvo predvideva, da so vsi opazovalci oglasa hipokritične barabe, ki nikoli ne povedo kaj mislijo in se človeku raje smehljajčkajo v obraz in ga potem zabodejo v hrbet. To je narobe. Celo tako zelo je narobe, da bi moralo postati javni problem in biti čivkano proti. To bi lahko rešilo veliko ljudi iz prijateljstev z ljudmi, ki jih v resnici sploh ne marajo.

  Lahko bi se povedalo še veliko o napačnosti hipokritičnosti, ampak posvetimo se raje temi. Poglejmo zakaj je spletno nasilje sploh problem, ker preprosto ne morem odkriti razlogov. Ko ti na spletu nekdo govori stvari, ki jih nočeš slišati lahko zapreš pogovorno okno, lahko greš na drug forum ali pa preprosto na drugo temo in lahko človeka celo blockaš, da ti nikoli več ne more nič reči. Zakaj je torej to tak problem, ko pa imamo toliko možnosti? Sploh pa, zakaj bi kogarkoli brigalo kaj nekdo pol sveta stran pravi in misli, ker to preprosto ni pomembno v nobenem pogledu.

  Končujem z mislijo, ki sem jo nekoč slišal od modre učiteljice matematike: "ÄŒe je resnično, potem ni žaljivka in ne bi smelo žaliti."

  Did you enjoy this article?

  Published on July 4th, 2007 in video

  Learned something new?
  Want to become an expert?

  Here's how it works 👇

  Leave your email and I'll send you thoughtfully written emails every week about React, JavaScript, and your career. Lessons learned over 20 years in the industry working with companies ranging from tiny startups to Fortune5 behemoths.

  Join Swizec's Newsletter

  And get thoughtful letters 💌 on mindsets, tactics, and technical skills for your career. Real lessons from building production software. No bullshit.

  "Man, love your simple writing! Yours is the only newsletter I open and only blog that I give a fuck to read & scroll till the end. And wow always take away lessons with me. Inspiring! And very relatable. 👌"

  ~ Ashish Kumar

  Join over 14,000 engineers just like you already improving their careers with my letters, workshops, courses, and talks. ✌️

  Have a burning question that you think I can answer? I don't have all of the answers, but I have some! Hit me up on twitter or book a 30min ama for in-depth help.

  Ready to Stop copy pasting D3 examples and create data visualizations of your own?  Learn how to build scalable dataviz components your whole team can understand with React for Data Visualization

  Curious about Serverless and the modern backend? Check out Serverless Handbook, modern backend for the frontend engineer.

  Ready to learn how it all fits together and build a modern webapp from scratch? Learn how to launch a webapp and make your first 💰 on the side with ServerlessReact.Dev

  Want to brush up on your modern JavaScript syntax? Check out my interactive cheatsheet: es6cheatsheet.com

  By the way, just in case no one has told you it yet today: I love and appreciate you for who you are ❤️

  Created by Swizec with ❤️